dimarts, 14 d’abril del 2009

Viatge a l'Alguer (1): la vergonya del Mirador de Balaguer

El Casal Pere III denuncia l'estat deplorable del Mirador de Balaguer a l'Alguer










Com ja sabeu, una delegació del Casal Pere III ha estat durant aquesta Setmana Santa a l'Alguer amb l'objectiu d'establir contactes amb les entitats de la ciutat catalana de Sardenya per revitalitzar l'agermanament entre les dos localitats, adormit des de fa força temps i objecte de desídia institucional a la nostra comarca, del qual ben aviat publicarem aquí mateix les imatges.

Doncs bé, de visita a l'Alguer era parada obligatòria el Mirador que porta el nom de Balaguer. Des del Casal Pere III denunciem l'estat de deixadesa i d'insalubritat del Mirador de Balaguer a l'Alguer, i rebutgem que la imatge de la capital de la Noguera sigui, entre d'altres coses, un vague record d'un urinari públic.

Instem que les autoritats municipals de l'Alguer hi facin immediatament alguna cosa, però alhora ens demanem com és possible que les autoritats balaguerines permetin que el nom de la ciutat de Balaguer en la ciutat agermanada de l'Alguer vagi associat -i hi hagi anat tants anys- a la porqueria, la ronya, la brutícia, la vegetació descontrolada i -fins i tot- als excrements d'origen humà.

A què esperen per fer-hi alguna cosa?