dijous, 16 d’abril del 2009

Sant Jordi: Trobada d'escriptors + Desplaçament a València




Vermut literari a Balaguer per Sant Jordi (tercera trobada d'escriptors de la Noguera)

En motiu de la Festivitat de Sant Jordi el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer organitza la Mostra d’Escriptors de Balaguer i Comarca, una trobada informal dels escriptors amb el seu públic local, al voltant d’un vermut literari, on els autors noguerencs donaran a conèixer la seua obra, compartiran anècdotes amb els lectors i hi intercanviaran experiències.

L’acte està obert a tothom i tindrà lloc aquest proper diumenge 19 d’abril a 2/4 d’1 del migdia al Casal, a escassos metres de la Plaça Mercadal. Entre la quinzena d’autors que ja han confirmat la seua assistència trobem una gran diversitat d’escriptors i d’obres. Des de manuals d’escacs a rutes excursionistes passant per llibres d’història local, manuals de cuina o novel•les. Així mateix hi ha escriptors amb un sol llibre escrit o d’altres més prolífics amb set, vuit o nou llibres al mercat.

En el decurs de l’acte està previst homenatjar a Josep Domingo, que amb 101 anys és l’escriptor més veterà de la comarca. Paral•lelament s’obsequiarà a tots els assistents amb un punt de llibre realitzat per l’Escola l’Estel de Balaguer. També es regalarà un llibre a tot el públic. La Mostra d’Escriptors es tancarà amb una foto de grup de tots els escriptors.

La Història de les Trobades d’Escriptors es remunta a l’any 2005, quan el Casal Pere III va organitzar una primera edició. Motivats per l’èxit de convocatòria l’any següent es va dur a terme una segona mostra, en aquest cas a la Plaça Mercadal. Després de dos anys sense realitzar-se, enguany es recupera la tradició, que servirà perquè els escriptors de la Noguera presentin les novetats editades aquests darrers anys.




Desplaçament a València

El proper dissabte 25 d’abril el País Valencià torna a commemorar la desfeta d’Almansa i l’inici de l’ocupació espanyola ara fa 302 anys. Enguany, a aquesta efemèride se li suma una altra: els 70 anys de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat de València.

Des de les comarques de Ponent, diverses organitzacions i casals organitzen autocars per assistir a la cita a la ciutat de València. La sortida es preveu per a primera hora del matí, i el retorn a la nit. Hi haurà un acte de les assemblees de joves a Torrent, un dinar popular, mostra de cultura popular, manifestació i concerts gratuïts.

Contacta al més aviat possible amb el Casal: casalpereiii@gmail.com.