dijous, 26 de març del 2009

DESTINACIÓ: L'ALGUER!El Casal Pere III vol recuperar l’agermanament entre Balaguer i l’Alguer

Després de més d’un quart de segle de les primeres accions que conduirien a l'agermanament entre Balaguer i de l’Alguer (a Sardenya), el Casal Pere III ha decidit de revitalitzar l’agermanament entre les dues ciutats. Un cop s’han fet ja els primers contactes amb diversos agents de la societat civil algueresa, el proper divendres 3 d’abril una quinzena de membres de l’Assemblea de Joves del Casal Pere III -on hi hauran representats també gent d'altres casals de Ponent- es desplaçaran durant gairebé una setmana a la ciutat catalana de Sardenya per estudiar la viabilitat de la revitalització real i efectiva de l’agermanament entre Balaguer i l’Alguer, i per tant per estudiar també les possibilitats de promoure de cara a un futur proper els intercanvis entre balaguerins i algueresos, i les iniciatives per donar a conèixer la capital de la Noguera a Sardenya, i la ciutat de l’Alguer als Països Catalans continentals.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és acabar amb l’esclerotització a la qual ha arribat l’agermanament entre aquestes dues ciutats dels Països Catalans, que actualment té una vitalitat escassísima, i fer-ho des del teixit popular (o societat civil) de Balaguer després de constatar el poc interès institucional per aquesta qüestió. Al nostre entendre, l’agermanament entre Balaguer i l’Alguer ha d’anar molt més enllà de tenir una Plaça de l’Alguer a Balaguer i un Mirador de Balaguer a l’Alguer.

Remarquem, per cert, que el desplaçament a l’Alguer dels membres del Casal Pere III és completament autogestionat i que no és cap conseqüència de cap ajuda institucional, sinó que les despeses aniran a càrrec de les butxaques d’aquests mateixos membres. S’espera, però, que el futur permeti de passar d’una delegació reduïda a obrir el viatge a la resta de socis del Casal, i per extensió a la resta de la ciutat de Balaguer i de la comarca de la Noguera.