dimecres, 9 de setembre del 2009

ACTIVITAT FRENÈTICA AL VOLTANT DE LA DIADA

L'activitat del Casal durant aquest començament de setembre és frenètica. Us relatem en aquestes línies les principals activitats i accions que han tingut lloc en aquests dies, i també els que tindran lloc ben aviat

SOPAR DE PRÈVIA A LA DIADA

El passat divendres dia 4 de setembre va celebrar-se el tradicional sopar previ a la Diada del Principat, adreçada a reunir tots els socis i militants del Casal Pere III-Ateneu de Balaguer al voltant d'una taula, i alhora a lliurar els premis anuals Manuel Gonzàlez Alba i Moragues-Basset (que porta el nom dels històrics lluitadors Josep Moragues i Joan Baptista Basset), per tasca en defensa del país i de la justícia social.

En anys anteriors el premi va recaure en el grup musical Brams, Lluís Maria Xirinacs, la Comissió de la Dignitat o el sindicalista balaguerí Josep Pàmies.
Enguany, com ja us vam avançar en aquest mateix bloc, els premis van quedar-se a les comarques de Ponent. D'una banda es va premiar la Iniciativa Ciutadana Salvem el Roser, de Lleida, i en Jordi Vidal, el soci més gran del Casal Pere III, traspassat recentment.



Mariona Lladonosa i Gerard Sala, detingut precisament davant de l'edifici del Roser durant la Diada de l'any passat, van rebre el premi en nom de la iniciativa Salvem el Roser. Jordi Ignasi Vidal i Carme Giné, fill i vídua respectivament de Jordi Vidal, ho van fer en nom del veterà dels socis del Casal Pere III. Els premis van consistir en obres originals d'artistes balaguerins: un gravat de Rosa Maria Sauret i un bust en fusta de Josep Moragues realitzat per Josep Rodés a partir d'un motlle sobre original de fusta de Josep Gasol.




ELS BASTONERS, A PLE RITME. 11 DE SETEMBRE, LLEIDA

L'acte de prèvia a la Diada del Principat va servir també per presentar als socis del Casal la colla bastonera que s'hi acaba de crear, i que ha sortit del curs de bastons iniciat durant el passat mes de març. Sis mesos després, doncs, la colla bastonera comença a caminar, i per primer cop va actuar a Balaguer, a l'espera de la presentació pública definitiva per a tota la ciutat, que tindrà lloc el proper dia 20 de setembre al migdia, en el marc de la Fira d'Entitats que acull la capital de la Noguera.



En motiu de la Diada, però, les actuacions de la colla bastonera se succeeixen. El passat dissabte ja va tenir l'oportunitat d'actuar a Tàrrega en els actes reivindicatius organitzats pel col.lectiu Perquè Vull, i el proper 11 de Setembre la colla bastonera actuarà a la ciutat de Lleida en el marc dels actes en defensa de l'edifici del Roser que organitzen diverses entitats lleidatanes, i de la tradicional manifestació que té lloc a la capital del Segrià, que s'inicia a les dotze del migdia a la Plaça de la Paeria.

Ja hi ha diverses poblacions de la comarca de la Noguera que s'han interessat a rebre actuacions dels bastoners del Casal. En aquesta mateix bloc trobareu (en la part inferior dreta), a partir d'ara, l'agenda bastonera actualitzada. Aquí mateix teniu algunes imatges de la primera actuació, fa ben pocs dies, a la localitat de Penelles.