dilluns, 31 d’agost del 2009

FEM LA PRÈVIA A LA DIADA!


Per quart any consecutiu el Casal Pere III - Ateneu de Balaguer organitza un sopar abans de la Diada del Principat del proper dia 11 de setembre.

Aquest sopar tindrà lloc el proper divendres dia 4 de setembre a partir de dos quarts de deu del vespre al Restaurant del Santuari, en un dels punts més elevats de Balaguer, i servirà com sempre com a punt de trobada per a tots els socis i militants de l'entitat, on debatre projectes de futur acompanyats d'un bon sopar, en un ambient festiu i combatiu alhora.

Si l'any passat el sopar va tenir com a atractiu el chill-out aborigen del conegut Marcel Casellas (membre de formacions com Mesclat, i un dels principals renovadors de la música popular del país), enguany els socis i les sòcies del Casal Pere III i tots aquells que vulguin participar en el sopar, tindran una presentació en exclusiva de la nova colla bastonera del Casal, que tot just va fer la seua primera aparició pública el passat diumenge a Penelles, amb un gran èxit, i que compareixerà i s'estrenarà públicament a la ciutat de Balaguer d'aquí a unes setmanes (us ho anunciarem adequadament).

Com sempre, però, el punt central del sopar serà el lliurament dels premis Moragues-Basset i Manuel Gonzàlez Alba, que serveixen per reconèixer la tasca d’aquells que, durant tot l’any anterior, s’hagin destacat en la defensa de la integritat territorial dels Països Catalans, de la llengua, de la cultura i dels valors de transformació social, ja sigui en l’àmbit nacional o local.

El nom dels premis serveix alhora d’homenatge als lluitadors antiborbònics Joan-Baptista Basset (l’històric general maulet) i Josep Moragues (pedra fonamental de la resistència principatina contra l’exèrcit francoespanyol durant la guerra de successió), així com a Manuel Gonzàlez Alba, un dels referents immediats de l’independentisme català contemporani, assassinat per l’exèrcit espanyol durant els Fets del 6 d’octubre. Durant edicions anteriors, aquests premis han estat atorgats a la Comissió de la Dignitat, al grup musical Brams en motiu de la seua dissolució, a Lluís Maria Xirinacs o a referències locals com l’històric sindicalista Josep Pàmies o el Centre Excursionista Balaguerí.

Els premiats d’aquesta edició són els següents:

-Premi Moragues-Basset. Premi de votació popular, decidit mitjançant urnes instal.lades en els actes i activitats del Casal Pere III-Ateneu de Balaguer de l’any anterior.
Guanyador: Iniciativa Ciutadana Salvem el Roser, de Lleida. Per la seua dignitat -havent de resistir fins i tot a episodis de repressió- en la defensa d'un dels elements del patrimoni històric de la ciutat de Lleida, l'edifici del Roser, amenaçat de convertir-se en un Parador estatal de luxe tot i ser un dels indrets on els lleidatans van resistir contra els exèrcits francoespanyols fa tres-cents anys, que ha acollit institucions com la mateixa Universitat de Lleida.

-Premi Manuel Gonzàlez Alba. Premi decidit per votació en les assemblees del Casal Pere III-Ateneu de Balaguer.
Guanyador: Jordi Vidal, de Balaguer. El Casal Pere III vol premiar qui fins ara era el seu soci de més edat, traspassat fa molt poc, i una de les primeres persones que van donar suport a la creació del Casal Pere III fa més de sis anys, després d'altres experiències emmarcades en la voluntat personal de l'emancipació del país. Persona infatigable, s'ha destacat pel seu independentisme desacomplexat al capdavant d'entitats com Acció Cultural Jaume d'Urgell, la Penya Barcelonista o el primer Ateneu de Balaguer.

Aquells que esteu interessats a participar en el sopar, contacteu amb el Casal Pere III: casalpereiii@gmail.com.