dilluns, 28 de setembre del 2009

LA NOGUERA S'ORGANITZA PER A LES CONSULTES



El passat dissabte 26 de setembre el Casal Pere III va quedar ple per acollir nombroses persones provinents d'àmbits molt diversos del teixit associatiu de Balaguer i de la resta de la comarca, i fins i tot algunes persones provinents de fora de la Noguera.

Un centenar de persones van respondre a la crida del Casal per treballar en l'organització de consultes populars sobre la independència a Balaguer i a la comarca, i per escoltar al mateix temps a Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny, tots dos promotors de la consulta d'Arenys de Munt del passat 13 de setembre i membres de la Comissió Organitzadora de la consulta en qüestió, a més de -en el primer cas- regidor de l'ajuntament d'aquella localitat del Maresme i -en el segon- fundador del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA). Bilbeny i Ximenis van exposar els eixos fonamentals del procés, els problemes i les necessitats d'una convocatòria d'aquesta mena, però alhora van remarcar la importància d'aquesta mena de consultes populars, que van i aniran realment molt més enllà del simbolisme.

El balanç d'aquesta trobada organitzativa -perquè es tractava d'això, i no pas d'un acte públic convencional- no podia ser més satisfactori. Arran d'aquesta trobada organitzativa d'una manera immediata començarà a caminar amb entitat pròpia una plataforma estable d'una cinquantena de persones (que ha de créixer encara més), que serà qui guiarà els passos de la consulta a Balaguer i d'altres poblacions de la comarca. En aquesta plataforma s'hi troben representades persones a nivell individual que s'ha significat molt sovint per la seua participació activa en les dinàmiques culturals i socials de la ciutat de Balaguer i d'altres llocs de la comarca, i per una participació molt activa i destacada en la vida pública local.

La crida ha estat un èxit. I les consultes també ho seran. No en tingueu cap dubte.