dimecres, 3 de juny del 2009

6 de juny: torna la festa del Comerç Just


Com ja ve sent tradicional en els darrers anys durant aquestes dates, el Casal Pere III s'encarrega d'organitzar la festa del Comerç Just.

L'objectiu d'aquesta festa no és cap altre que mostrar que existeixen alternatives al sistema econòmic actual, i que és possible l'intercanvi de matèries i de productes sense l'existència prèvia d'una explotació.

El proper dissabte dia 6 de juny, per tant, tindrà lloc durant tot el dia al Passeig de l'Estació un mercat amb productes de comerç just en el qual es podran adquirir elements provinents de diversos continents a un preu raonable, sense la intervenció d'intermediaris. A mitja tarda hi haurà animació infantil, jocs solidaris, la pintada d'un mural i un berenar per als més petits.

Tot seguit, els actes continuaran a les 7 del vespre amb una rua de jembés (semblant a una batucada) pels carrers de la ciutat de Balaguer. A les 8 del vespre, finalment, s'exposaran algunes possibilitats de cooperació internacional a través del documental Wadinyà, que es projectarà al Casal Pere III - Ateneu de Balaguer.

Contra la pobresa i l'explotació, oposem un comerç just i solidari!