dilluns, 29 de juny del 2009

11 DE JULIOL: Sis anys creant poder popular! Sis anys construint l'alternativa!


El Casal Pere III celebrarà el proper dissabte 11 de juliol la festa del seu sisè aniversari, i ho farà amb una sèrie d’actes que començaran a la tarda i que s’allargaran fins a la matinada, precisament –com ja ve sent tradicional– en el dia que Balaguer celebra la Transsegre, considerada una mena de festa major d’estiu de la capital de la Noguera.

Els actes començaran a les set de la tarda, amb una trobada al Casal Pere III en la qual estan convocats els altres casals de les comarques de Ponent, així com d’altres organitzacions afins que també tenen com a punt irrenunciable l’alliberament nacional i social dels Països Catalans. Sota el nom de Trobada Independentista de Ponent, que ja se celebrarà per segona vegada a Balaguer, es vol discutir projectes comuns, debatre idees, exposar possibilitats d’estrènyer col.laboracions... i en definitiva contribuir a enfortir un teixit associatiu de base independentista que cada cop té més força a les nostres comarques. L’any passat aquesta convocatòria va tenir un gran èxit i va acollir gent provinent de totes i cadascuna de les comarques de la zona principatina de Ponent, i de tots els casals i les organitzacions independentistes d’aquest àmbit, consolidats o embrionaris.

Els actes continuaran a les deu del vespre a l’avinguda dels Països Catalans, amb un sopar popular amb cassola de tros (cal reservar anticipadament al correu del Casal: casalpereiii@gmail.com). Posteriorment hi haurà cultura popular amb l’actuació de bastoners, amb la presència de la colla dels Bastoners del Pla de l’Aigua, que ja va participar en els actes de l’any passat, amb un gran èxit.

La festa tindrà com a punt fort un concert en què, a més de la presència convidada dels graciencs Skatasun, hi participaran els Kap Boc, formació de la comarca de la Segarra, i els lleidatans Escalivada, que presentaran el seu darrer treball discogràfic, Brases. D’aquesta manera, el Casal Pere III vol donar veu als grups autòctons de les nostres comarques, massa sovint oblidats.

Malgrat l’onada de mal temps que va assolar l’any passat Balaguer per aquestes dates (que va obligar fins i tot a suspendre bona part de la programació de la Transsegre), i malgrat que alguns dels actes del cinquè aniversari van haver de desplaçar-se de la Plaça de l’Alguer al Casal, la celebració dels cinc anys ja va ser una gran festa que va aplegar un gran nombre de gent a la capital de la Noguera, i el Casal Pere III va quedar petit en un concert en què, entre d’altres, van participar El Belda i el Conjunt Badabadoc , Josep Maria Cantimplora (que en el seu web, per cert, apareix en una foto al Casal Pere III) i el seu xofer, Francesc Ribera “Titot” (cantant de Brams, Mesclat, Aramateix).

Arran de la demanda de l’any passat, assenyalem que el Casal Pere III estarà també obert el dia 10 de juliol al vespre-nit, per a tots aquells socis, militants o simpatitzants que ja vulguin començar a celebrar el sisè aniversari el divendres a la nit.

Tots els actes són gratuïts.PERÒ ABANS...

El dissabte dia 4 de juliol el Casal Pere III brinda la seua infraestructura als participants en l'edició d'enguany del Voluntariat Lingüístic.

A més de l'acte pròpiament dit de cloenda del Voluntariat (en què membres del Casal Pere III exposaran els resultats del projecte d'integració social i lingüística Vincles adreçat a intercanviar experiències entre aquells que acaben d'arribar als Països Catalans i els que ja fa temps que hi són), hi haurà també un sopar intercultural amb gustos de provinences geogràfiques molt diverses i una festa en què es fusionaran els ritmes autòctons amb els d'altres continents.

L'acte ha de servir no només per fomentar encara més els intercanvis per damunt dels prejudicis que encara arrossega part de la nostra societat (i també part de la societat balaguerina i noguerenca, malauradament), sinó per fer balanç de les iniciatives que es duen a terme per promocionar la llengua, des dels àmbits institucionals o -com és el cas del Casal- des de l'autoorganització popular i el teixit associatiu de base.

Si cliqueu aquí teniu, per cert, la imatge i la crònica de l'acte de l'any passat, centrat en la comunitat senegalesa.