dimecres, 10 de juny del 2009

Algunes imatges de la Festa del Comerç Just

Com ja és tradicional, Balaguer va acollir una altra edició de la festa dedicada al comerç just, que posa damunt de la taula d'altres maneres d'intercanvi, alternatives a les actuals, perquè només construirem un país lliure si construïm al mateix temps una societat justa i equitativa.

La festa va tenir el suport de diverses associacions de Balaguer i l'acceptació que ja ve sent habitual, amb un degoteig constant durant tot el dia per les paradetes situades al Passeig de l'Estació, en què s'exposaven productes vinguts d'arreu de la geografia del planeta que tenien com a nexe comú el fet que eren productes en què es redueix al màxim l'explotació, i per tant amb uns beneficis que van prioritàriament als productors, i no als intermediaris. A més de les tradicionals paradetes en què es podia adquirir tot tipus de productes, remarquem els tallers i les activitats per als més petits (animació infantil, jocs solidaris, la pintada d'un mural...), o els jembés que van tancar els actes al Passeig de l'Estació abans de desplaçar-se al Casal.

Us deixem algunes imatges curioses d'aquesta festa, que ja comença a ser un clàssic per aquestes dates a la ciutat de Balaguer.