dimarts, 12 de maig del 2009

16 DE MAIG: Salvem el Roser!


Aquest 16 de maig tindrà lloc a la capital de la comarca veïna del Segrià una convocatòria per la defensa de l'edifici del Roser, indret històric i emblemàtic de la ciutat de Lleida en què l'any 1707 van morir 700 persones durant l'ocupació militar espanyola dels Països Catalans. La raó és molt simple: volen convertir el Roser en un Parador Estatal.

La convocatòria s'inicarà a les cinc de la tarda amb una gran mostra de cultura popular davant de la seu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (grups de diables, trabucaires, bastoners/es, grallers/es, cap-grossos, gegants, castellers, ball de gitanes, sardanes, bestiari d’aigua...), una manifestació pels carrers de Lleida, un sopar i un concert a la Plaça del Dipòsit amb els grups Skalivada, La Terrasseta de Preixens i Els Bandolers.

Des de la ciutat de Balaguer i des de la comarca de la Noguera ens oposem també a aquest hotel de luxe, i que s'ultratgi d'aquesta manera la nostra història nacional, la nostra dignitat i el patrimoni col.lectiu dels ponentins i de les ponentines.