dimarts, 3 de juny del 2014

Tot a punt per la II Diada Bastonera de Balaguer!



El proper dissabte 14 de juny la Colla Bastonera del Casal Pere III de Balaguer organitza la II Diada Bastonera a la nostra ciutat.

Durant el matí, als carreres del centre històric de Balaguer i també als carreres de davant Balaguer farem ballades bastoneres acompanyades de la música de les gralles, timbals i dels Nous Grallers d’Agramunt. A la diada hi són convidades colles d’altres indrets. Enguany ens acompanyaran la colla bastonera del casal l’Arreu de Mollerussa, els bastoners de Raval de Barcelona i la colla del ball de bastons del Pla de l’Aigua de Lleida.

Al migdia es farà un dinar popular al col·legi Àngel Guimerà, obert a tothom i amenitzat durant la sobretaula amb cançons trobades a càrrec del grup Vae, Vae (confirmacions pel dinar: bastoners@casaldebalaguer.cat). Clourem la jornada amb la bona música del grup The Folkies.

El ball de bastons és una dansa popular molt antiga a Catalunya. Al so de les músiques i al repic dels nostres bastons ens mantenim amb la voluntat de reafirmar aquesta tradició i ens agrada omplir places i carrers amb els nostres ritmes i sons i comunicar-nos oferint ballades, potser ancestrals, però que mantenint la nostra voluntat de ser i de créixer, es projecten arreu continuen endavant.

Us convidem a tots i a totes, que una vegada més ens acompanyeu i gaudiu amb nosaltres del que confiem que serà una molt bona diada bastonera!