diumenge, 11 de maig del 2014

Muriel Casals i Carme Forcadell parlen de la independència a Balaguer

Carme Forcadell (ANC), Muriel Casals (ÒC) i Joan Biscarri (Casal). (Foto d'Antoni Vidal)
Ahir dissabte va tenir lloc al Teatre Municipal de Balaguer l'acte "Les claus del procés d'independència", que va comptar amb la presència de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana i Josep Maria Roigé, alcalde de Balaguer i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència. L'acte, conduït per Joan Biscarri, del Casal Pere III, va constar d'una primera part de parlaments i d'una segona part de col·loqui amb la participació del públic.

Muriel Casals va explicar els motius que ens han portat a la situació actual i va demanar el compromís de tothom per tirar endavant el procés d'independència per salvaguardar la nostra identitat i l'Estat del benestar. Carme Forcadell, per la seva banda, va insistir en la necessitat que el proper 25 de maig participem a les eleccions europees i votem partits favorables a la consulta per tal d'internacionalitzar el procés. Josep Maria Roigé va explicar la implicació d'ajuntaments i altres administracions locals amb la independència i va defensar el compromís del govern. 

Al llarg del col·loqui es va tractar la consulta d'Escòcia, el paper dels polítics i els passos que caldrà seguir després de la consulta. A l'acte hi van assistir més de 500 persones.