diumenge, 11 de maig del 2014

Germà Bel, a Balaguer el 16 de maig




El proper divendres 16 de maig comptarem amb Germà Bel, economista i expert en infraestructures. La conferència-col·loqui "La Catalunya independent: Oportuinitats de futur en un món global" s'emmarca en la campanya del Casal pel doble Sí i tindrà lloc a les 20:30h a la sala d'actes del Consell Comarcal de la Noguera.

Germà Bel i Queralt (Les Cases d'Alcanar, Alcanar, Montsià, 1963) és un economista i polític català. És llicenciat i doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, màster en Economia per la Universitat de Chicago i catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona. De 1987 a 1990 va ser becari Fulbright i becari MEC d'investigació. De 1990 a 1993 va ser assessor al Ministeri per a les Administracions Públiques i al Ministeri d'Obres Públiques i Transports. L'any 1980 va ingressar a la Joventut Socialista de Catalunya, i el 1982 al PSC-PSOE. A les eleccions generals espanyoles de 2000 fou escollit diputat per Barcelona. Des del 2004 ha continuat la seva tasca docent a la universitat i com a professor visitant a la Universitat de Cornell.

A principis de 2011 va adquirir notorietat amb el seu llibre "Espanya, capital París", que estudia la capitalitat de Madrid, les infraestructures del Regne d'Espanya i l'impacte d'ambdós en l'economia, donant un punt de vista molt xocant amb el que hi havia fins al moment però que donava molta llum sobre el planejament de l'Estat al llarg dels segles. El llibre fou escrit en castellà i traduït al català i a l'anglès el primer any. Arran de la seva publicació es va convertir en tertulià habitual d'El matí de Catalunya Ràdio i d'altres espais a què fou convidat. Es va convertir en analista de referència de les inversions en infraestructures.