dijous, 1 de maig del 2014

Festa del Comerç Just i la Banca Ètica



El proper dissabte 10 de maig tindrà lloc a Balaguer la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, que va néixer en el si del Casal Pere III i que actualment l'organitza l'Associació Dóna Pas. La Festa començarà a les 17h a la Plaça del Mercadal amb un mercadet just i d'intercanvi i amb un espai de jocs i manualitats. Les activitats previstes són:

18.00 h. Xocolatada ecològica i de comerç just
19.00 h. Xerrada: "Què és la Banca Ètica?" a càrrec de Git Fiare de Lleida
20.00 h. Ioga per a adults. Impartit per Neus Caballer de Sempreviva
20.45 h. Lectura del manifest de la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica
21.00 h. Concert amb Tropikal Jam
22.00 h. Sopar solidari amenitzat pel grup de música tradicional Vae Vae.


La Festa pretèn sensibilitzar sobre el consum responsble i la banca ètica a través de jocs per a infants, xerrades, expocicions i parades en el Mercadet Just dins el Projecte Vincles.

El Comerç Just és una pràctica d'intercanvi econòmic solidari, que defensa la comercialització de productes dels països empobrits a través de mecanismes més justos amb les famílies productores del Sud i més respectuosos amb el medi ambient. Es planteja, doncs, com una alternativa al comerç convencional que es realitza sobre relacions asimètriques d'intercanvi, i per això ha d’anar acompanyat necessàriament per la denúncia i la lluita contra l’injust sistema de comerç internacional.

La Banca Ètica és una alternativa als bancs convencionals, una altra forma d’estalviar i invertir que prioritza l’obtenció d’un triple benefici: social, ambiental econòmic. Recupera el sentit original de l’intermediació financera: es recull l’estalvi de persones conscienciades i s’inverteix en projectes que garanteixen una millora en l’entorn.