diumenge, 13 d’octubre del 2013

Roben l'estelada que el Casal va regalar a la ciutat de Balaguer



Davant el robatori produït la nit del 11 al 12 d’octubre de la senyera estelada de que el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer va regalar a la ciutat de Balaguer i que fou hissada en motiu de l’11 de setembre davant l’estàtua del comte Jaume d’Urgell, el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer manifesta que:

- Demana a l’Ajuntament de Balaguer, com a dipositari de la senyera, que interposi davant els Mossos d’Esquadra la corresponent denúncia per robatori i destrucció de propietat pública municipal.

- Els darrers dies el Casal havia dubtat si canviar la senyera, atès que semblava petita en proporció al màstil. Ara ja està decidit, la tornarem a hissar, i aquest cop serà més gran.

- Atès que la senyera ara robada, juntament amb el màstil, s’estava pagant amb les aportacions de la ciutadania de Balaguer, seguirem amb la subscripció popular, lliurement i en la mesura de les possibilitats de cadascú, per a l’adquisició de la nova estelada.

- En darrer terme, una bandera no és més que un tros de roba. Els feixistes poden robar totes les banderes que vulguin, només hauran robat roba. La raó no ens la podran robar.