dilluns, 7 d’octubre del 2013

Èxit del Correllengua 2013 dedicat als docents de les Illes

Aspecte de la plaça del Mercadal (Foto de Rosa M. Sauret)
El passat dissabte 5 d'octubre va tenir lloc la dotzena edició del Correllengua de Balaguer. Els actes van començar a les set de la tarda a la plaça del Mercadalmb les actuacions de la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer i del Ball de Bastons del Casal. Tot seguit vam oferir una xocolatada elaborada pel mestre balaguerí Josep Maria Morell. També hi van haver tallers infantils. A les vuit es van projectar diversos vídeos: un produït per l'Escola La Noguera felicitant l'escriptora Joana Raspall pels seus cent anys, un videoclip de cantautors del país sobre la Via Catalana i, finalment, un recull d'imatges de noguerencs que vam assistir a la cadena humana el passat 11 de setembre. El pregó d'enguany va estar dedicat als docents de les Illes que han estat en vaga per defensar el català i va ser llegit per Joan Biscarri, professor de la Universitat de Lleida i membre del Casal Pere III. Al llarg de la tarda vam recollir diners per la caixa de resistència de la vaga dels docents balears. Els actes de la plaça van acabar amb una concentració d'estelades tot escoltant la Muixeranga interpretada per l'Elèctrica Dharma, en record del recentment traspassat Josep Fortuny.

Lo Martí de Térmens (Foto d'Oriol Cárceles)
A les deu de la nit, al Casal Lapallavacara, va tenir lloc la segona part del Correllengua. El Casal i el Centre d'Iniciatives Culturals van organitzar un concert benèfic pels professors de les Illes on van prendre part artistes emergents de les nostres comarques. En concret, van actuar el grup Krregades de romanços, la segarrenca Glòria Ribera i Lo Martí de Térmens. Entre donacions i entrades es van recaptar 555 euros, dels quals 195 es van dedicar al quilometratge dels dos primers, per la qual cosa s'ha ingressat a la caixa de resistència de la vaga un total de 360 euros.

Des del Casal Pere III - Ateneu de Balaguer fem una valoració molt positiva del Correllengua 2013 per la gran resposta dels balaguerins al conjunt dels actes. Volem agrair a l'Associació Dona Rural i al cuiner Josep Maria Morell la seva col·laboració amb la xocolatada i a la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer la seva actuació. Gràcies a tots pel vostre compromís amb la llengua i amb el país!