dimarts, 10 de setembre del 2013

El campanar d’Os de Balaguer repicarà demà a les 17:14h

Altres municipis de la comarca, com Balaguer, s’hi sumaran
El campanar d'Os de Balaguer
Demà 11 de setembre a les 17:14 hores, coincidint amb l’inici de la Via Catalana, repicaran les campanes del campanar d’Os de Balaguer, capital de les campanes de Catalunya. Diversos municipis de la Noguera s’han sumat a la iniciativa de repicar les campanes, entre ells la capital de la comarca, Balaguer. 

El toc de campanes, a la nostra terra, ha servit sempre per a convocar o comunicar fets o esdeveniments importants (naixements, morts, festes, funcions religioses, desastres naturals, sometent, horaris...). Ara les campanes anunciaran el fet més transcendent de la nostra història col·lectiva de 300 anys cap ençà: el retorn a la llibertat del poble català.

Des del Casal Pere III – Ateneu de Balaguer celebrem la implicació dels ajuntaments i les parròquies amb la reivindicació nacional que marcarà aquesta Diada històrica.

Recordem que de la comarca de la Noguera assistiran a la cadena humana més de 1.200 persones i 18 autocars, superant amb escreix l’assistència a la manifestació que ara fa un any va tenir lloc als carrers de Barcelona amb el lema “Catalunya nou estat d’Europa”.