dimecres, 14 d’agost del 2013

Més de 700 inscrits a la via catalana a través del Casal Pere III de Balaguer

S’ha preparat activitats paral·leles com són una visita turística al Vendrell, o l’actuació de la Colla Bastonera i els Gegants de BalaguerEl Casal Pere III informa que ja són més de 700 les persones inscrites a la Via Catalana a través del Casal Pere III – Ateneu de Balaguer, fet que ha comportat que ja s’hagi omplert el tram inicialment assignat a Balaguer, i que ara s’estigui omplint el segon tram, correlatiu al primer, tots dos al Vendrell, corresponents als trams 292 i 293.

Per a l’organització dels desplaçaments el Casal Pere III informa que ja s’ha omplert 10 autocars, comptant els que surten de Balaguer i els que ho fan de pobles veïns com són Àger, Os de Balaguer, les Avellanes, Albesa, Penelles, Térmens o Bellcaire d’Urgell, dels que el Casal n'ha tramitat la inscripció. A tot aquest nombrós grup cal afegir-hi unes 200 persones que s’han apuntat al mateix tram, per poder fer caliu al grup de Balaguer, però que ho faran desplaçant-s’hi amb vehicle propi. Des del Casal s’informa que hi haurà moltes places d’aparcament just al costat del tram, en trobar-se al davant de l’Hospital del Vendrell, i al costat d’un polígon industrial.

Des del Casal Pere III s’ha preparat diferents activitats optatives per a complementar la jornada. Així, entre d’altres, està previst que mentre duri la Via Catalana hi haurà diferents actuacions de cultura popular al Vendrell, entre les quals els Gegants de Balaguer i la Colla Bastonera del Casal.

Per als inscrits que es desplacin amb els autocars de les 9:00 del matí hi ha l’opció de qui vulgui pugui passar el matí a la platja, on se’ls acompanyarà amb el mateix autocar.

Tant per als que surten a les 9 com a les 11 hi ha l’opció de, en arribar al Vendrell, fer una visita turística organitzada des de l’Ajuntament del Vendrell en exclusiva per al grup del Casal Pere III. La visita inclou l’entrada a tres museus, una visita al centre històric, i acabant amb un concert d’orgue, a un preu de 4 euros. Els interessats s’han d’inscriure anant a l’oficina de turisme de Balaguer, situada al Museu Comarcal.

Tot i que a 50 quilòmetres de Balaguer no queda cap casa d'autocars que disposi d'autocars buits per aquell dia, s’està mirant de fer algun min-bus addicional per a tothom que encara es vulgui inscriure, amb sortida a les 11 del matí des de Balaguer, mantenint el preu de l’autocar que és de 12 euros. Els interessats han d’adreçar-se a l’oficina d’informació turística de la nostra ciutat, situada al Museu de la Noguera.

Finalment des del Casal Pere III es fan diferents recomanacions, com són portar beguda fresca, cadires de platja i barrets per evitar estar tantes hores exposats al sol, i estar drets mentre duri la via catalana. També es recomana fer la reserva dels dinars amb antelació, o portar l’entrepà de casa, per evitar que aquell dia no es pugui dinar. Tots els inscrits a la via catalana poden recollir una relació de restaurants del municipi del Vendrell a l’oficina de turisme de Balaguer.