dilluns, 17 de juny del 2013

El Casal obsequia la ciutat amb la primera Diada Bastonera de Balaguer per commemorar el 10è aniversari

Aquest dilluns s'ha presentat la diada on està previst el debut de la nova colla infantil de Balaguer
Arriba Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans, i el dia que al Casal fem anys. I enguany Casal Pere III - Ateneu de Balaguer arriba als 10 anys. Per commemorar-ho hem decidit obsequiar la ciutat amb una Diada Bastonera.

Els actes començaran aquest dissabte a 2/4 de 12 del migdia amb una cercavila de les colles participants que des del barri de la Miranda anirà cap al centre històric per fer la presentació de les colles a la plaça del Mercadal, coincidint amb el mercat setmanal.

Serà durant la presentació de les colles al Mercadal quan està prevista la presentació de la nova colla infantil de Balaguer. La colla ha nascut arran dels cursets de ball de bastons que s'han fet aquesta primavera al Col·legi Gaspar de Portolà i a l'esplai de la Creu Roja, i també del taller que hem fet des del Casal tots els divendres del mes de maig.

Està previst que cinc colles apadrinin el debut de la nova colla infantil. Hi serem els amfitrions, la colla del Casal, i ens acompanyaran la gent del Casal l’Arrel de Mollerussa, la colla de Sedó, els bastoners d’Esplugues de Llobregat i la colla de l’Espluga de Francolí.

Encabat la cercavila anirà cap a l'eixample i està prevista una ballada a vora el riu i una altra al Passeig de l'Estació.

La festa continuarà amb un dinar popular a l’escola Àngel Guimerà, obert a tothom al preu de 8 euros, que es clourà amb un cafè-concert a càrrec del cantautor revelació de la comarca, lo Martí de Térmens.

A la tarda, es farà la primera assemblea de la coordinadora de ball de bastons a les Terres de Ponent, i a les set de la tarda es tancarà la festa amb una visita guiada pel centre històric, en un acte que s' emmarca dins del 'Projecte Vincles', un projecte nascut al voltant del Casal i que ara lidera l’associació de dones solidàries Dóna Pas.