diumenge, 24 de juny del 2012

Balaguer recupera de la mà del Casal la Flama del Canigó.

El Casal Pere III porta a Balaguer la flama del canigó per rellançar a la ciutat la celebració de la Festa Nacional dels Països Catalans

Aquest dissabte ha estat festa grossa arreu dels Països Catalans, com des de temps immemorials, per celebrar al voltant del foc el dia més llarg de l'any, l'anomenat solstici d'estiu. La festa de Sant Joan ha permés escampar la Flama del Canigó, que s'encén cada any en aquesta muntanya de la Catalunya Nord, i en vint-i-quatre hores s'esvargeix per tota la nació catalana.

El Casal Pere III ha estat l'encarregat d'anar a buscar la flama i portar-la a la ciutat, aprofitant que fa 25 anys que l'Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa puja al Canigó a recollir la flama i portar-la a les Terres de Ponent. A la mitjanit, i després del correfocs dels Diables de Balaguer, la flama del canigó ha estat portada en comitiva des de la Plaça Mercadal fins al carrer Noguera Pallaresa per les balaguerines Maria i Marina en un cercavila amb la percussió de Vandelpal.

Des del Casal l'Elisenda ha estat l'encarregada de llegir el Manifest de la Flama del Canigó, que ha donat pas a l'encesa de la foguera i concert de fi de festa. En nom del Casal l'Elisenda ha volgut dedicar la lectura del manifest al jove independentista de les Terres de l'Ebre Andreu Curto, un maulet recentment alliberat després d'haver estat tres setmanes empresonat per motius polítics per part del Govern de la Generalitat.