divendres, 18 de gener del 2008

TERRA LLIURE: PUNT FINAL. Acte de Maulets al Casal


El proper dissabte 26 de gener tindrà lloc al Casal Pere III un acte organitzat per Maulets en què es projectarà el documental "Terra Lliure: punt final", que va ser emès fa un any per Televisió de Catalunya amb un gran èxit d’audiència. El documental va ser coproduït per Zeba Produccions i Batabat, dirigit pel conegut periodista David Bassa (actualment membre de l’equip del programa de TV3 "La Nit al Dia"), i difós posteriorment amb la revista Sàpiens, que va aconseguir batre el seu propi rècord de vendes. L’editorial Ara Llibres el va publicar també en format de llibre (en podeu veure la imatge aquí damunt).

L’objectiu, segons l’assemblea de Maulets de la Noguera, és conèixer un dels episodis amagats de la història recent del nostre país, i fer-ho de la mà d’alguns dels seus protagonistes, en aquest cas de Xavier Barberà i Carles Benítez, que van ser membres de Terra Lliure durant els anys vuitanta, que intervenen en el documental i que coneixen de primera mà el que va passar en aquells anys convulsos. En el documental hi intervenen els principals dirigents de l’independentisme dels anys vuitanta, però també alts càrrecs polítics, judicials i policials de l’època (Jordi Pujol, Lluís Armet o el jutge Baltasar Garzón, centre de la polèmica per la detenció de trenta independentistes l’any 1992, molts dels quals van denunciar tortures i van dur l’Estat espanyol al Tribunal Europeu dels Drets Humans, que va fallar fa poc temps al favor dels independentistes).

Terra Lliure torna a estar d’actualitat aquests dies perquè Televisió de Catalunya ha decidit aturar la continuació d’aquest reportatge fins després de les eleccions estatals, tot i que ja ha estat projectat a la Facultat de Comunicació Blanquerna i que la mateixa TVC n’és la coproductora.

Podeu veure el vídeo de presentació del documental, en la següent adreça:
www.zeba.cat/videos.php?idVideo=3
http://www.youtube.com/watch?v=zM0Zam2Ibh0

Notícia a Racó Català:
www.racocatala.cat/articles/15795

Notícia a Llibertat.cat:
www.llibertat.cat/content/view/2007/29/