diumenge, 27 de novembre del 2016

Vicent Partal i l'Elèctrica Dharma reben els premis del Casal

Vicent Partal recull el Premi Moragues-Basset
(Foto de Rosa M. Sauret)
El passat divendres va tenir lloc a l’Ajuntament de Balaguer l’acte de lliurament dels guardons que atorga anualment el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer. Enguany, el Premi Moragues-Basset va recaure en el periodista Vicent Partal, de qui destaca la seva trajectòria pionera en normalitzar la llengua catalana en l’àmbit dels mitjans de comunicació digitals, des del rigor i la qualitat, i el seu compromís, sobretot a través de Vilaweb, en oferir un marc de referència autocentrat, abastant tots els Països Catalans. En edicions anteriors han rebut aquest guardó Montserrat Carulla, Matthew Tree, Miquel Calçada o Lluís Maria Xirinacs.

Carles Vidal agraeix el premi en nom de la Dharma
(Foto de Rosa M. Sauret)
Pel que fa al Premi Manuel Gonzàlez Alba, va ser atorgat a la Companyia Elèctrica Dharma per la seva trajectòria en la fusió de la música d’arrel tradicional amb llenguatges musicals com el jazz, el rock, el pop o la cançó, tot creant cançons que han esdevingut himnes per a moltes generacions i que han passat a formar part de la memòria col·lectiva del país. Anteriorment havien obtingut aquest premi entitats com la Comissió de la Dignitat, Escola Valenciana o l’Associació de Municipis per la Independència.

Després de l’entrega dels premis, que va comptar amb la presència del paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, Vicent Partal va pronunciar la conferència “La tardor que marcarà el procés d’independència”, amb un animat col·loqui amb els assistents.

Moment de la conferència
(Foto de Rosa M. Sauret)