![]() |
Els representats de les entitats que van participar a l'ofrena. (Foto de Rosa M. Sauret) |
Ahir va tenir lloc la 33a commemoració de la mort del comte Jaume d'Urgell, un acte que des de fa uns anys organitza el Casal Pere III - Ateneu de Balaguer, recollint el testimoni d'Acció Cultural Jaume d'Urgell. A les 11 del matí va tenir lloc la tradicional ofrena floral a l'estàtua del comte, que va comptar amb la participació de diverses institucions, entitats i partits polítics.
![]() |
Membres del Ball de Bastons del Casal participant a l'ofrena (Foto de Rosa M. Sauret) |
![]() |
Lluís de la Fuente, Jaume Fàbrega i Josep Maria Morell. (Foto de Rosa M. Sauret) |
Enguany el tema escollit per la conferència va ser la cuina catalana a l'edat mitjana, la primera cuina nacional d'Europa. En aquest sentit, des del Casal ens vam voler sumar a la iniciativa de l'Associació lo Morter de Balaguer, que reivindica la Cuina Catalana com a patrimoni immaterial de la Unesco. Així, a les 12h a la sala d'actes de l'Ajuntament va tenir lloc la xerrada "Catalunya a l'Europa Medieval: la primera edat d'or de la cuina catalana" a càrrec de Jaume Fàbrega, historiador, escriptor, crític d'art i professor de gastronomia i direcció hotelera. L'acte va ser presentat per Lluís de la Fuente, del Casal, i per Josep Maria Morell, restaurador local i promotor de l'Associació lo Morter de Balaguer.
La jornada va acabar amb un tast de panadons, un menjar que ens ha arribat de la cuina catalana medieval.
![]() |
Un moment de la conferència de Fàbrega. (Foto de Rosa M. Sauret) |