dijous, 21 de febrer del 2013

El Casal se suma a la comissió unitària '600 anys, o rei o res'

Aquest any 2013 es commemorarà el 600 aniversari de la fi del comtat d'Urgell, coincidint amb la fi dels reis catalans del Casal de Barcelona, i l'entrada al tron català d'una nissaga castellana. Una efemèride que es recordarà durant tot l'any amb una quarantena d'actes, organitzats per la comissió ciutadana 600 anys, o rei o res.

Des de la comissió unitària s'estan preparant una quarantena d'activitats, entre les quals us destaquem la Festa que tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny per commemorar l'aniversari de la mort del Dissortat, una festa reivindicativa que se celebra a la nostra ciutat des de fa 30 anys, de la mà d'Acció Cultural Jaume d'Urgell, avui integrada com una secció més dins del nostre Casal.

Durant dos dies es programaran diferents actes, entre els que us podem avançar per un costat l'acte acadèmic del dissabte al voltant d'una xerrada per donar a conèixer la resistència política urgellista i anti-trastàmara al llarg del segle XV, i per l'altre, una visita turística guiada a la Balaguer del compte Jaume l'endemà diumenge al matí de la mà dels tècnics del Museu.

Podeu trobar el detall d'activitats d'aquest cap de setmana, i de la resta d'activitats programades, que inclou xerrades, visites guiades, elaboració de materials didàctics o un concurs d'auques al web de la Comissió.