divendres, 10 d’agost del 2012

Miquel Calçada guanya el Premi Moragues-Basset d'enguany que es lliurarà el dissabte 8 de setembre en el marc de la Prèvia a la Diada

L'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) guanya el premi Gonzàlez Alba que guardona a les entitats

Com cada any durant la Prèvia a la Diada té lloc el lliurament dels premis Moragues-Basset i Gonzàlez-Alba que guardonen respecitvament a persones i entitats que s'hagin destacat per la defensa dels valors de llibertat, democràcia, progrés i catalanitat. Enguany, després de les votacions i deliberacions del Casal s'ha decidit atorgar el Premi Moragues-Basset al periodista i empresari radiofònic Miquel Calçada,  i el premi Manuel Gonzàlez-Alba a l'entitat l'Associació de Municipis per la Independència que presideix l'alcalde de Vic, el sr. Josep Maria Vila d'Abadal.

En l'elecció del senyor Miquel Calçada el veredicte del jurat destaca "el seu compromís amb la llengua, la cultura i el país. Compromís que s'ha canalitzat des dels diferents vessants professionals, sobretot impulsant decididament a crear un espai comunicatiu i un imaginar col.lectiu compartits per als Països Catalans, i per impulsar i fer una televisió i una ràdio de qualitat a partir d'una visió auto-centrada".

En l'elecció de l'Associació de Municipis per la Independència el jurat ha destacat "la tasca que està començant a portar a terme en pro de la llibertat nacional del país, tot aglutinant els ajuntaments que es declaren independentistes i difonent els avantatges de l'Estat Propi des del vessant institucional".

El lliurament dels premis tindrà lloc en el decurs del sopar que es farà al Restaurant del Santuari del Sant Crist a paritr de dos quarts de deu del vespre de dissabte 8 de setembre, dins dels actes unitaris que se celebren a la ciutat per commemorar l'onze de setembre. Tot just en acabar el sopar es farà una cercavila amb la Colla Bastonera del Casal Pere III des del restaurant fins al Castell Formós, on està previst la tradicional hissada de l'estelada al punt de la mitjanit.

En els darrers anys han estat guardonats, entre d'altres, la Comissió de la Dignitat, Acció Cultural del País Valencià, el grup musical Brams, Balaguer Decidieix i el conjunt de plataformes de les consultes, Escola Valenciana, en Lluís Maria Xirinachs o en Josep Pàmies.