dilluns, 3 de setembre del 2012

Fem la Prèvia a la Diada!


Com cada any des del Casal hem preparat un seguit d'actes pel dissabte anterior a l'onze de setembre, que s'acabaran amb el lliurament del Premi Moragues-Basset i el Premi Manel Gonzàlez Alba, i amb la hissada de l'estelada. Us passem el detall de tots els actes d'aquest dissabte 8 de setembre:

Començarem el dissabte fent una parada al mercat per a facilitar a tothom qui en vulgui la compra d'estelades per guarnir els balcons durant la diada. A la parada, que serà ubicada a l'entrada de la Plaça també s'hi podrà comprar tiquets per l'autobus per anar a la manifestació de l'onze de setembre.

A les vuit de la tarda al primer pis de LaPallaVaCara es farà la presentació de l'exposició '30 anys de revista nacional' a càrrec d'en Vicent Font i Bernaus. En Vicent, activista, lluitador i membre fundador del Casal Pere III és qui ha recopilat  durant anys  tot el fons documental que s'exposarà,

Tot seguit s'inaugurarà l'exposició, que es podrà visitar fins a la diada seguint aquest horari: diumenge 9: de 12 a 2 del   matí, dilluns 10 de 6 a 2/4 de 9 de la tarda, i dimarts 11de 12 a 2 del matí. El material  serà exposat en taules i es disposarà de cadires perquè  qui  vulgui consultar-lo  i llegir-lo ho pugui fer amb comoditat

A 2/4 de 10 del vespre tindrà lloc el sopar al Restaurant del Santuari del S. Crist, en el decurs del qual es faran lliurament dels premis 'Moragues-Basset' i 'Manel Gonzàlez-Alba' que enguany guardonen al periodista Miquel Calçada i a l'Associació de Municipis per la Independència. El senyor Calçada ha agraït el guardó i ha delegat la recollida al periodista Xavier Abad, coordinador  del Comissariat  de la Commemoració 1714-2014. El president de l'AMI i alcalde de Vic, el sr. Josep M, Vila d'Abadal ha delegat la recollida del guardó al vicepresident i alcalde de Montblanc sr. Josep Andreu.

Per assistir al sopar cal inscriure's al telèfon 667 63 16 88 i fer el pagament dels 19 euros (21 no socis) al compte del casal 2081 0273 14 0000011300, i hi haurà menú del santuari consistent en 'torrada amb espàrrecs triguers amb beixamel', 'broqueta de carn amb arròs  i xoriç oriollo', crema catalana, cafè, vi i cava 2014. També es disposa de menú infantil a 10 euros. Data límit inscripcions al sopar: dijous 6 de setembre.

A la mitjanit es farà la tradicional hissada popular de la bandera estelada al Castell Formós. La bandera serà portada en comitiva en ball de bastons per la Colla Bastonera del Casal Pere III, fent una cercavila popular des del Restaurant fins al recinte del Castell.