dissabte, 14 d’agost del 2010

3 de setembre: Setena prèvia a la Diada

El proper divendres 3 de setembre el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer celebrarà el tradicional sopar de lliurament dels premis Moragues-Basset i Manuel Gonzàlez Alba, que enguany es desplaça al centre de la ciutat

Els premis consisteixen en obres originals dels artistes locals Josep Rodés, Josep Casol i Rosa Maria Sauret

Enguany el premi Moragues-Basset s’atorgarà a la plataforma ciutadana Balaguer Decideix, i el Manuel Gonzàlez Alba a l’artista balaguerí Josep Rodés, recentment traspassat, autor de les peces origianals de fusta de Moragues i Basset que es lliuren anualment en aquest sopar



Com és ja tradicional, pocs dies abans de la Diada del Principat el Casal Pere III celebra un sopar en què es retroben els socis i els membres de l’entitat, però també d’altres persones del teixit associatiu de la ciutat de Balaguer i de la resta de la comarca, en un ambient festiu i alhora reivindicatiu que ja s’ha convertit en l’acte més multitudinari a l’entorn de la Diada a la nostra població i a la nostra comarca. Enguany aquest sopar tindrà lloc el proper dia 3 de setembre a les 21:30 h. del vespre, al restaurant del Mirador (a l’Hotel Balaguer, a la Banqueta).

Com cada any, aquest sopar servirà per lliurar els premis Moragues-Basset i Gonzàlez Alba, que recorden –respectivament– els històrics lluitadors antiborbònics Josep Moragues i Joan Baptitsta Basset d’una banda, i l’editor i activista polític Manuel Gonzàlez Alba d’una altra, grans figures de la història del nostre país que encara avui no han rebut el reconeixement pòstum que els correspondria. Aquests premis serveixen per reconèixer la tasca en defensa del país i dels valors socials duta a terme en el darrer any per persones o per col.lectius, en l’àmbit local o en el nacional.

En edicions anteriors han rebut ja aquest premi i han estat, doncs, presents en aquest sopar membres de la Comissió de la Dignitat (pel retorn dels famosos documents de Salamanca), d’Acció Cultural del País Valencià (per la defensa de les emissions de TV3 al sud del país), del grup musical Brams (arran de la seua dissolució) o la trajectòria de Lluís Maria Xirinachs i del sindicalista balaguerí Josep Pàmies. En l’edició anterior es va reconèixer la feina de la plataforma lleidatana Salvem el Roser i la del soci més veterà del Casal Pere III, Jordi Vidal, arran del seu traspàs tot just fa un any (en les fotos podeu veure imatges del lliurament a membres d’aquella plataforma i a la vídua i un dels fills de Vidal). Han amenitzat el sopar artistes com Lo Beethoven (amb al seua rumba lleidatana) o el prestigiós Marcel Casellas (que actualment participa en formacions musicals com Mesclat).

Els premiats d’enguany seran els següents:

-Premi Moragues-Basset: als voluntaris de la plataforma ciutadana Balaguer Decideix i altres plataformes comarcals organitzacores de les consultes per la independència.
El Casal Pere III – Ateneu de Balaguer vol reconèixer, d’aquesta manera, la feina de tots aquells que, desinteressadament, han contribuït a estendre les consultes per la Noguera, i concretament d'aquells que van fer que la consulta sobre la independència de Balaguer del passat 25 d’abril de 2010 fos un èxit. Es vol agrair, doncs, públicament el treball d’aquells que, després de la crida del Casal del setembre de 2009 a totes les persones i entitats de la ciutat i de la comarca, van contribuir a l’exercici més gran de democràcia que ha viscut fins ara la nostra zona. Serà el premi més col.lectiu atorgat mai, ja que només la plataforma Balaguer Decideix superava de llarg el centenar de voluntaris, que rebran un record personalitzat.

-Premi Manuel Gonzàlez Alba: a Josep Rodés. No només per les seues aportacions i inquietuds artístiques, sinó per haver estat una persona que va col.laborar permanentment i desinteressadament amb el Casal Pere III i en la celebració del sopar de prèvia a la Diada des dels seus inicis, amb les peces originals en fusta de Josep Moragues i Joan Baptista Basset. En motiu del seu traspàs, el Casal i la societat balaguerina tenen l’oportunitat de retre homenatge a aquest gran artista i patriota.

Tots aquells interessats a assistir al sopar de Prèvia a la Diada o demanar-ne més informació, ho poden fer trucant al telèfon 667 631 688 . Hi haurà preu especial per a socis del Casal Pere III. Enguany el sopar es desplaça al centre de la ciutat, al restaurant de l’Hotel Balaguer, per facilitar encara més l’assistència de tots aquells que hi vulguin participar. Tenint en compte la situació política actual, aquest sopar serà enguany, més que mai, el punt de trobada de tots aquells que volen construir un país políticament lliure i socialment just.