dimecres, 4 de novembre del 2009

Una Festa Major Alternativa de luxe

Cesk Freixas i Titot i David Rossell seran el proper dissabte 14 de novembre al Casal Pere IIIEl Casal Pere III - Ateneu de Balaguer ultima els preparatius per a la quarta edició de la Festa Major Alternativa de Balaguer, que tindrà lloc el cap de setmana del 13 i 14 de novembre, cosa que vol dir que no coincidirà amb la Festa Major oficial de Balaguer, però tampoc amb els actes finals del Correllengua que tindran lloc el dissabte 7 de novembre a Perpinyà, i que comptaran també a presència de gent de les comarques de Ponent.

Enguany la Festa Major Alternativa comptarà amb un cartell de luxe, ja que el proper dissabte 14 de novembre passaran pel Casal Pere III dos referències de la cançó combativa actual. D'una banda, el cantautor penedesenc Cesk Freixas, un dels valors més sòlids de les noves generacions de músics, que amb prou feines ha actuat una o dos vegades anteriorment a les comarques de Ponent, i que presentarà a Balaguer el seu segon treball discogràfic, El Camí cap a Nosaltres. D'una altra, Titot i David Rossell, formació composada per Francesc Ribera "Titot" i David Rossell, tots dos membres de les formacions Brams i Mesclat, que presenten el seu espectacle L'Esca del Pecat i que fins ara -que sapiguem- no han actuat mai a les nostres comarques.

Aquest concert de vespre-nit del dissabte dia 14 es completarà prèviament amb un sopar popular intercultural accessible per a totes les butxaques i altres activitats de tarda (de les quals us anirem informant aquí mateix ben aviat). El dia 13, d'altra banda, el Casal serà obert a partir de la tarda-vespre, amb música de tots els Països Catalans i combativa d'arreu del món, així com el bon ambient habitual.

Remarquem que els actes de la Festa Major Alternativa són gratuïts i completament autogestionats. La Festa Major Alternativa vol ser un aparador de propostes compromeses que donin un alternativa a l'oci que ofereix la Festa Major oficial, sobretot pel que fa a la programació per al jovent. Vol ser també un espai de denúncia i de compromís, en què tothom pugui participar-hi lliurement i en què puguem ser alguna cosa més que simples objectes de consum de les propostes comercials espanyoles que inunden les festes oficials balaguerines.

Allò que no fan les institucions, ho farem nosaltres.

Endavant amb la Festa Major Alternativa!!!