dimecres, 18 de novembre del 2009

La Festa Major Alternativa va tornar ser un èxit (crònica i imatges)

El Casal Pere III - Ateneu de Balaguer fa una valoració molt positiva dels actes de la quarta Festa Major Alternativa, que va organitzar durant els passats dies 13 i 14 de novembre a la ciutat de Balaguer, i els considera un èxit.

Els actes centrals d'aquesta Festa Major Alternativa van tenir lloc el dissabte 14 al vespre i la nit, dia en què el Casal Pere III va quedar ple de gom a gom per un cartell de luxe: el cantautor penedesenc Cesk Freixas, que presentava a les nostre comarques el seu segon disc, i Titot i David Rosell, que presentaven el seu nou espectacle L'Esca del Pecat poc abans de l'esperat retorn de Brams. El concert va anar acompanyat d'un sopar intercultural deliciós en què es barrejaven els gustos autòctons amb els d'altres punts del planeta, i en què una amanida vegetariana es fonia amb els sabors de les costes atlàntiques africanes i el xebuiè, a càrrec de membres d'origen africà del Projecte Vincles del Casal, en què nous i vells catalans es troben per compartir llengua, costums i -en aquest cas- sabors. Els assitents a la FMA també van poder degustar begudes d'arreu dels Països Catalans: des del Xoriguer menorquí fins a la Ratafia de la Garrotxa, passant per misteles, moscatells i altres licors de producció autòctona.

Remarquem una vegada més que els actes de la Festa Major Alternativa són gratuïts i completament autogestionats, i que aquesta convocatòria demostra que es consolida un espai d'oci alternatiu en què no hi falten la denúncia i el compromís, i que a més pot estar instal.lat al bell mig d'un centre històric de Balaguer que les nostres institucions han abandonat durant més d'un quart de segle. La Festa Major Alternativa demostra, doncs, que és possible de construir un altre model de festes i d'oci nocturn que el que tenim en la Festa Major oficial si es tenen les idees per fer-ho.

Tot seguit recollim algunes imatges de la FMA d'enguany.