dimarts, 14 de juliol del 2009

El sol surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis. L'aniversari va ser un èxit!

Els membres del Casal Pere III van fer ahir dilluns una valoració positiva de la celebració de l’aniversari, i sobretot de la resposta popular a la prohibició de celebrar els actes a l’avinguda dels Països Catalans

Nombrosos ciutadans de Balaguer i de la resta de la comarca se solidaritzen amb el Casal i troben incomprensible que s'hagi prohibit l'emplaçament de l'aniversari

El Casal Pere III va distribuir quatre mil fulls volants per Balaguer durant la nit del dissabte 11 de juliol en què s’exposava la crònica dels darrers esdeveniments, amb adhesions continuadesPreparant el soparVista del sopar al carrer BarcelonaUna altra perspectiva del soparI encara més soparParlament de Maulets i CajeiMembres d'Escalivada en plena accióEl Casal durant una part del concertEl Casal per foraL'actuació dels cerverins KapBoc


L’aniversari del Casal Pere III va tirar endavant malgrat que la màxima autoritat municipal de Balaguer no va permetre que el sopar i el concert d’aniversari es fessin a l’avinguda dels Països Catalans només quatre dies abans de l’esdeveniment, davant de la perplexitat i l’astorament inicials dels membres de l’assemblea del Casal. La seua proposta d’allunyar els actes a un dels racons més solitaris de Balaguer (darrere del Teatre Municipal) va ser rebutjada per l’assemblea del Casal Pere III, que prèviament havia proposat dos emplaçaments més que no van ser acceptats per l'alcaldia.

Al voltant d’un centenar de persones van participar en el sopar de l’aniversari, que va ser tot un èxit un cop reubicat en un local privat situat al centre de la ciutat (fins i tot més cèntric que l’avinguda Països Catalans!), al carrer Barcelona. La resposta a la impossibilitat de realitzar els actes on estaven programats, per altra banda, va ser clara: gairebé quatre mil fulls volants pel centre de Balaguer en l’hora de màxima circulació de gent durant la nit del dissabte, en què simplement s’informava de la situació generada per la decisió de prohibir que el sopar i el concert tinguessin lloc a l'avinguda dels Països Catalans. No cal dir que la gran majoria de la gent que circulava en aquella hora per la ciutat es mostrava tant o més perplexa que els mateixos membres del Casal, davant d’una situació de prohibició d’espais que deu tenir ben pocs precedents a la ciutat.

El Casal va decidir que, malgrat les noves dificultats, l’aniversari no perdria cap dels seus ingredients originals, encara que s’haguessin de fer lluitant contra tota mena d’adversitats, si cal amb alteracions en el programa: finalment hi va haver bastoners i també el concert previst, a les instal.lacions del Casal Pere III del Carrer Santa Anna, al cor del deprimit i abandonat casc antic de Balaguer.

Tenint en compte la situació, el Casal valora molt positivament la resposta popular i celebra que la immensa majoria dels contactes que ha mantingut amb membres del teixit social i associatiu de la capital de la Noguera han tingut com a resultat una solidaritat immediata, i el mateix grau d’incomprensió envers la prohibició de realitzar els actes a l’avinguda dels Països Catalans i la seua aplicació cronològica, setmanes després que el mateix Ajuntament publicités l’esdeveniment.

Remarquem, per altra banda, que la festa no només va ser una festa amb oci per oci, sinó que hi va haver diversos elements reivindicatius, entre els quals parlaments. Un va ser el parlament unitari de l’Assemblea de Joves de Lleida-Cajei i Maulets-Noguera, que simbolitzava la unitat a què ha arribat l’independentisme juvenil a les nostres comarques i a la resta del país. Es va guardar també un record per a aquella gent que han hagut de fer front a situacions delicades pel seu compromís en la campanya Salvem el Roser, de defensa de l’edifici històric del Roser de Lleida per evitar que es converteixi en un Parador propietat de l’Estat espanyol.

El Casal Pere III vol agrair a la resta de casals i d’organitzacions afins de les comarques de Ponent el seu suport incondicional als actes d’aniversari i la seua solidaritat impagable: a l’Ocell Negre de Lleida, a l’Arreu de Mollerussa, a l’Assemblea de Joves de Lleida, al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i al Col.lectiu Perquè Vull de Tàrrega. El Casal agraeix també molt especialment el compromís dels Bastoners del Pla de l’Aigua de Lleida i dels companys de Maulets, i també la comprensió de tots aquells que han hagut de fer esforços suplementaris o fins i tot assumir conseqüències econòmiques a causa del canvi d'ubicació dels actes d'aniversari: des dels tècnics de so fins als companys que aportaven les taules i cadires.

Moltes gràcies a tots i a totes.

Un any més, l’aniversari va ser un èxit!


Aquí teniu un parell d'exemples d'enllaços que parlen de les circumstàncies que han envoltat l'aniversari del Casal Pere III. Són dos portals informatius de referència d'àmbit nacional:

-Llibertat.cat

-Racó Català