dissabte, 6 de setembre del 2008

10 DE SETEMBRE: LLIURAMENT DELS PREMIS MORAGUES-BASSET I MANUEL GONZÀLEZ ALBAPremiats Acció Cultural del País Valencià i el Centre Excursionista de Balaguer

L'acte de lliurament comptarà amb l'actuació de Marcel Casellas


Per tercer any consecutiu, el Casal Pere III-Ateneu de Balaguer organitza en la seua ja clàssica ‘Prèvia a la Diada’ el sopar de lliurament dels premis Moragues-Basset i Manuel Gonzàlez Alba. Serà al Restaurant del Santuari, a partir de les 10 del vespre. Enguany el sopar comptarà amb l'acompanyament de Marcel Casellas (membre, entre altres formacions, de Mesclat) i el seu chill-out aborigen.

Encara sou a temps de fer la reserva amb antelació: casalpereiii@gmail.com
o al telèfon 657846881 (preu reduït per a socis del Casal).


Aquests premis volen servir per reconèixer la tasca d’aquells que, durant tot l’any anterior, s’hagin destacat en la defensa de la integritat territorial dels Països Catalans, de la llengua, de la cultura i dels valors de transformació social, ja sigui en l’àmbit nacional o local.

El nom dels premis serveix alhora d’homenatge als lluitadors antiborbònics Joan-Baptista Basset (l’històric general maulet) i Josep Moragues (pedra fonamental de la resistència principatina contra l’exèrcit francoespanyol durant la guerra de successió), així com a Manuel Gonzàlez Alba, un dels referents immediats de l’independentisme català contemporani, assassinat per l’exèrcit espanyol durant els Fets del 6 d’octubre. Durant edicions anteriors, aquests premis han estat atorgats a la Comissió de la Dignitat, al grup musical Brams, a Lluís Maria Xirinacs i a l’històric sindicalista balaguerí Josep Pàmies.

Els premiats d’aquesta edició són els següents:

-Premi Moragues-Basset. Premi de votació popular, decidit mitjançant urnes instal.lades en els actes i activitats del Casal Pere III-Ateneu de Balaguer de l’any anterior.
Guanyador: Acció Cultural del País Valencià. Per la seua tasca per la llengua i de la cultura catalanes al sud del país, així com per la defensa d’un espai de comunicació en els Països Catalans, materialitzada en la instal.lació i preservació de repetidors de mitjans de comunicació d’altres indrets de la nació al País Valencià, contra les actituds retrògrades de la Generalitat valenciana i d’institucions espanyoles.

-Premi Manuel Gonzàlez Alba. Premi decidit per votació en les assemblees del Casal Pere III-Ateneu de Balaguer.
Guanyador: Centre Excursionista de Balaguer. Entitat històrica de la capital de la Noguera que ha superat ja els 75 anys d’existència. El Casal Pere III en valora no només la seua dilatada i exemplar trajectòria, sinó el seu compromís constant amb el nostre país, materialitzat en una actitud normal i normalitzadora envers els nostres referents nacionals.