dimarts, 17 de juny del 2008

Arriba a Balaguer la Festa del Comerç Just



El proper dissabte 21 de juny tindrà lloc a la ciutat de Balaguer la Festa del Comerç Just, que com cada any s'encarrega de coordinar el Casal Pere III-Ateneu de Balaguer a la capital de la Noguera, amb la voluntat de mostrar que existeixen alternatives al sistema econòmic actual i a les injustícies i desigualtats que provoca.

Durant tot el dia, al Passeig de l'Estació s'exposaran productes de comerç just i de comerç ecològic, i a partir de les cinc de la tarda s'iniciaran les activitats. D'entrada, i seguint amb la tradició de reservar un espai de la festa per als més petit, es durà a terme un taller de multipercussió per a la canalla, que anirà seguit d'una exposició que ells mateixos hauran dut a terme sobre el tema del comerç just, que alhora anirà acompanyada d'un berenar amb coca i xocolata. En aquest bloc d'activitats també hi tindrà cabuda el conte solidari, que s'encarregarà de narrar Rosa Maria Mata.

La part més formativa de la jornada tindrà lloc a les vuit del vespre, moment en el qual els actes es traslladaran al Casal. Jordi Ibàñez s'encarregarà de la xerrada en què s'exposarà què és l'anomenada banca ètica, què significa i què pot aportar a la construcció d'una societat més justa.