dilluns, 15 d’octubre del 2007

I després de Balaguer, Lleida!


Una setmana després que més d’un miler de persones participessin en la cercavila de l’acte central del Correllengua de Balaguer, més de dos mil cinc-centes persones van participar en la manifestació nacional de la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència” que va tenir lloc a la capital de la comarca veïna del Segrià, a la ciutat de Lleida. Es tracta, sense cap mena de dubte, de la manifestació independentista que ha vist Ponent en els darrers anys.

La jornada va començar amb una mostra de cultura popular en la qual van participar grallers, geganters, danses tradicionals, bastoners i sardanistes. Dos hores més tard, a les set de la tarda va començar la manifestació en defensa de l’edifici del Roser, edifici on van morir assassinats centenars de lleidatans fa tres-cents anys, quan les tropes espanyoles i franceses van ocupar els Països Catalans, i que ara l’Ajuntament de Lleida vol convertir en un Parador estatal.

La manifestació va travessar el barri antic de Lleida a través del Carrer Cavallers i es va aturar davant de la Paeria, on es va lliurar el que representava una bandera espanyola amb el text “venuts” i un ram de roses negres pansides. Durant el transcurs de la manifestació es van cantar lemes en defensa del Roser, acusant de traïció els dirigents municipals, contra la monarquia espanyola i contra la celebració del 12 d’octubre. També es van cremar imatges dels borbons -com un gran retrat de Felip V, per exemple- en solidaritat als acusats per l’Audiència Nacional per haver exercit el dret a la llibertat d'expressió.

La manifestació es va acabar amb parlaments a la Plaça de Sant Joan, als quals va seguir un concert de Feliu Ventura, Skalivada, Aramateix i Mall.

Un altre triomf a les comarques de Ponent! Continuem avançant i continuem creixent.