diumenge, 21 de setembre del 2014

Montserrat Carulla i Eduardo Reyes recullen els premis del Casal

Montserrat Carulla rebent el premi de mans de Marc Solanes
El passat diumenge 7 de setembre va tenir lloc, a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer, l'acte de lliurament dels premis Moragues-Basset i Manuel Gonzàlez Alba a l'actriu Montserrat Carulla i a l'Associació Súmate, respectivament. En l'onzena edició de la Prèvia a la Diada, el Casal va valorar la implicació de Carulla amb el país i amb el procés sobiranista. Pel que fa a Súmate, el Casal en va destacar la seva contribució a la cohesió social dels catalans al marge de la seva procedència, que ha trencat el discurs de la por de l'unionisme que amenaça amb una fractura social a Catalunya.

Roser Bosch va entregar el premi a Eduardo Reyes
Montserrat Carulla, en recollir el Premi Moragues-Basset va reivindicar que "volem ser un estat perquè hi tenim dret i perquè volem dir i fer lliurement el que vulguem fer sense haver de demanar permís a Madrid". Eduardo Reyes, president de Súmate, va recollir el Premi Manuel Gonzàlez Alba i va protagonitzar una xerrada-col·loqui, on va demanar que la gent "s'informi bé de què votaran". Segons Reyes, "el principal motiu per ser independents és la dignitat humana. No es pot sotmetre un poble com Catalunya que podria ser més pròsper".

Medir Gonzàlez, amb Teresa Baiget i Joan Biscarri
Els dos premiats van ser obsequiats amb una obra original de dos arististes balaguerins, Meritxell Colilles i Albert Gasol.

A l'acte d'enguany també hi va participar Medir Gonzàlez Castells, fill de l'històric independentista català Manuel Gonzàlez Alba, que dona nom a un dels premis. Medir Gonzàlez va rebre un reconeixement del Casal i es va mostrar emocionat i agraït perquè a Balaguer es mantingui viu el record per la trajectòria del seu pare.

A les 12 del migdia el Claustre del Convent de Sant Domènec va acollir un dinar-tertúlia amb els premiats.

Aquí podeu veure la crònica de Balaguer Televisió: http://www.balaguer.tv/montserrat-carulla-i-sumate-recullen-els-premis-del-casal-pere-iii-a-balaguer/