divendres, 29 d’agost del 2014

Súmate i Montserrat Carulla reben els premis del del Casal

Eduardo Reyes, president de Súmate, i Montserrat Carulla

El Casal presenta l'onzena edició de la Prèvia a la Diada

El dia 7 de setembre tindran lloc els actes de l'onzena Prèvia a la Diada organitzada pel Casal Pere III – Ateneu de Balaguer. Enguany el Premi Moragues-Basset recaurà en l'actriu Montserrat Carulla, en reconeixement a la seva trajectòria artística i al seu compromís amb la llibertat nacional i el premi Manuel Gonzàlez Alba en l'Associació Súmate, en reconeixement a la gran tasca pedagògica que realitza en favor de la independència entre els catalans castellanoparlants.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el diumenge dia 7 de setembre a les 12h del migdia a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Balaguer, amb la presència dels premiats, Montserrat Carulla i Eduardo Reyes, president de l’Associació Súmate, el qual ens farà una xerrada-col·loqui sota el títol: “¿Qué Catalunya queremos?”.


Després de l’acte, a les 14h, tindrà lloc un dinar-tertúlia amb els premiats al claustre del Convent de Sant Domènec. Aquest dinar, preparat per Cuinats Graells de Balaguer, és obert a tothom al preu de 20€. L'àpat constarà de crep de bolets i llagostins, jarret de vedella amb pinya caramelitzada, banda de fruites, cafès, vins i caves. Les inscripcions al dinar es poden fer a través de l’adreça info@casaldebalaguer.cat, al telèfon 667 631 688, o bé personalment mitjançant qualsevol soci del Casal Pere III.


Els premis Moragues-Basset i Manuel Gonzàlez Alba van ser creats per reconèixer la tasca dels que s’han destacat en la defensa dels vincles culturals dels diferents territoris de parla catalana, de la llengua i de la cultura. El nom dels premis serveix alhora d’homenatge als lluitadors antiborbònics Joan-Baptista Basset (l’històric general maulet) i Josep Moragues (pedra fonamental de la resistència principatina contra l’exèrcit francoespanyol durant la guerra de successió), així com a Manuel Gonzàlez Alba, un dels referents immediats de l’independentisme català contemporani, assassinat per l’exèrcit espanyol durant els Fets del 6 d’octubre. Durant edicions anteriors, aquests premis han estat atorgats, entre altres, a la Comissió de la Dignitat, al grup musical Brams, a Lluís Maria Xirinacs, a Jordi Vidal, a l’Associació de Municipis per la Independencia, a Miquel Calçada, al Centre Excursionista de Balaguer i a Matthew Tree.