dissabte, 11 de gener del 2014

Èxit de la conferència de Martí Anglada a Balaguer

Martí Anglada amb Joan Biscarri del Casal (Foto de Rosa M. Sauret)
La conferència del conegut periodista de TV3 Martí Anglada a Balaguer “Quatre vies cap a Europa” va tenir un autèntic èxit de públic, que va seguir fil per randa les seves explicacions durant gairebé dues hores. Martí Anglada, reconegut expert en relacions polítiques internacionals, va fonamentar la seva intervenció en la seva darrera obra “Quatre vies per a la independència. Estònia, Letònia, Eslovàquia, Eslovènia”. Va resumir els ingredients dels diversos processos d’independència exitosos a Europa, i els va comparar amb l’actual situació a Catalunya. La seva conclusió és que l’actual procès català portarà efectivament cap a la independència com ha passat en altres països, i que res no fa pensar que el nou Estat català pugui quedar fora de la Unió Europea.

Amb aquest acte, el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer dona inici a la seva pròpia campanya a favor del doble sí a la consulta prevista per al proper 9 de novembre, alhora que promou un diàleg amb arguments fonamentats -que contrarresti el discurs de la por- així com les actituds de tolerència i de respecte mutus entre els ciutadans sigui quin sigui el seu posicionament.

Aquí podeu llegir l'article que hi ha dedicat Ramon Farré, professor i delegat del Govern de la Generalitat a Lleida: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/257431