dilluns, 31 de desembre del 2012

Balaguer, ciutat lliure de Fràcking


Aquests dies s'han fet a Balaguer una sèrie d'actes en suport a la Plataforma Aturem el Fràcking a Catalunya, entre ells una projecció d'un documental, una xerrada explicativa per part de la plataforma. I aquest dijous el ple de l'Ajuntament va aprovar una moció on es declarava Balaguer territori lliure de fràcking.

Amb l'objectiu de conscienciar a la població de les conseqüències per a la nostra salut que podria comportar aquesta pràctica extractiva, des de la plataforma bàsicament denuncien la poca transparència i informació que hi ha al voltant d'aquesta pràctica extractiva de gasos del subsòl, que segons molts experts comportaria contaminació dels nostres aqüífers, a part de les molèsties d'olors, sorolls, impacte visual, i demés impacte ambiental amb la creació de basses amb productes químics contaminants que s'evaporarien, ús de grans quantitats d'aigua per fer les perforacions...

És un gest simbòlic, però des del Casal Pere III ens adherim a la plataforma 'Aturem el Fràcking'. Podeu trobar la relació d'entitats que ja s'han adherit a la Plataforma, així com de les prospeccions que es volen fer a la nostra comarca, inclòs el municipi de Balaguer.