dilluns, 28 de març del 2011

REPENSANT EL BALAGUER DEL FUTUR! Cicle de trobades dels candidats amb la ciutadania


El Casal Pere III – Ateneu de Balaguer dóna veu als balaguerins i a les balaguerines perquè s’adrecin directament als candidats que concorren als comicis municipals, en un cicle de dinars-col.loqui que s’iniciaran el dia 2 d’abril i acabaran poc abans del dia de les eleccions.

Totes les forces polítiques amb representació al consistori responen afirmativament a la crida del Casal, en un format sense precedents a la ciutat.

Dades útils: Els dinars són oberts a tothom i costen 15 euros. Cal fer reserva amb almenys tres dies d'antelació al telèfon 667631688 o al correu info@casaldebalaguer.cat. A tots els dinars les intervencions i preguntes seran lliures i obertes a tots els assistents.


Com és sabut, el Casal Pere III té en els seus principis fundacionals la promoció de la radicalitat democràtica, i treballa des de la seua fundació –sovint amb el suport i la col.laboració del teixit associatiu de la ciutat– per la creació d’espais de debat i de participació ciutadanes en què els balaguerins i les balaguerines puguin expressar lliurement i democràtica els seus punts de vista sobre el futur i la construcció d’una ciutat més justa, socialment viva i participativa, entenent que la democràcia no només es basa en dipositar un sobre en una urna cada quatre anys, sinó en la presa de decisions quotidianes per part de tothom, en l’intercanvi lliure d’opinions i en el debat diari d’idees.

Amb aquest punt de vista el Casal ha fomentat la participació del teixit associatiu i social balaguerí en iniciatives de tota mena, fent-se seues i amplificant totes les experiències col.lectives que han tingut lloc en el marc associatiu de la ciutat, però també fomentant l’aliança d’amplis grups de persones i d’entitats en iniciatives com la convocatòria per constituir la gran plataforma ciutadana Balaguer Decideix, impulsora de l’exitosa consulta de l’any passat (en què el nombre de vots independentistes recollits, d’altra banda, van ser equivalents a una majoria absoluta al consistori municipal).

És en aquest context que, davant d’una nova convocatòria d’eleccions municipals, el Casal vol impulsar el diàleg entre els balaguerins i aquells que opten a exercir càrrecs municipals a la nostra ciutat. El Casal Pere III ha convidat tots els grups polítics que concorren a aquestes eleccions a seure i debatre cara a cara amb els ciutadans i les ciutadanes de Balaguer el model de ciutat que volem i els projectes que es dissenyen per a ella, en el marc d’uns dinars i sopars setmanals que s’aniran succeint des d’ara fins poc abans de les eleccions del mes de maig. El Casal vol fer arribar als diferents candidats les seues propostes concretes per a la ciutat, però vol sobretot donar veu a tots els ciutadans perquè puguin expressar-se sobre qualsevol qüestió que els afecti a ells o a la nostra ciutat, sense intermediaris de cap mena.

El Casal Pere III convoca doncs tota la ciutadania de Balaguer que ho desitgi, a prendre part d’aquest cicle de trobades amb els caps de llista de les forces polítiques que concorren als comicis municipals en diversos espais de la ciutat, en format de dinars i sopars a uns preus raonablement mòdics (15 €), perquè la ciutadania pugui expressar-se davant dels que aspiren a representar públicament la nostra ciutat en un context d’informalitat, perquè tothom tingui un accés directe –personal i no mediatitzat– als diferents candidats i pugui verbalitzar les seues opinions sense intermediaris o visualitzar sense distorsions la posició i el grau de reflexió de les diferents opcions polítiques sobre qüestions capitals que afecten la nostra ciutat: habitatge, polítiques socials, cultura, llengua, urbanisme, participació...

El cicle de trobades amb els candidats es desenvoluparà en rigorós ordre de representació consistorial en els darrers comicis municipals, i constarà de les següents cites. El calendari és el següent:

-Dissabte 2 d’abril. Joan Maria Molins (PP). Restaurant de l’Hotel Balaguer. Dinar.

-Dissabte 9 d’abril. Jaume Canal (ERC). Restaurant Cal Xirricló. Dinar.

-Dissabte 16 d’abril. Gregori Garcia (ICV). Restaurant Sant Jordi. Dinar.

-Divendres 30 d’abril. Josep M. Roigé (CiU). Restaurant La Nona. Sopar.

-Dissabte 7 de maig. Miquel Aguilà (PSC). Restaurant del Santuari del Sant Crist. Dinar.

Queda pendent la trobada amb la CUP, que malgrat haver mostrat interès a participar en aquestes trobades, ha adduït raons de calendari. S’informarà oportunament de la trobada pels canals habituals. El Casal Pere III manté la intenció que tots els balaguerins tinguin accés a totes les opcions polítiques.

Amb aquesta iniciativa, el Casal espera crear un espai en què els balaguerins pugin expressar en llibertat els seus plantejaments, en una proposta sense precedents a la ciutat més enllà dels clàssics debats electorals. Aquest cicle de trobades és absolutament obert a tothom, i tothom pot participar en les trobades que vulgui, sense cap mena de limitació (es pot prendre part en una, dues, tres, quatre, cinc o sis trobades, a gust, disponibilitat i interès de cadascú).

El Casal Pere III es felicita que, d’ençà de l’inici dels contactes ja fa més d’un mes i mig, les formacions polítiques hagin respost de manera general d’una manera inequívocament afirmativa, els agraeix la disponibilitat i es congratula de la voluntat de diàleg fins i tot d’aquelles a priori situades als antípodes dels plantejaments ideològics fundacionals del mateix Casal, cosa que parla molt favorablement de la maduresa i de la capacitat de diàleg de la societat balaguerina.

Es prega que tots aquells que vulguin participar en qualsevol d’aquests dinars-col.loqui confirmin prèviament la seua assistència amb almenys tres dies d’antelació al telèfon o al correu indicats més amunt.