dijous, 3 de juny del 2010

Una nova festa per la llengua


Un any més el Casal Pere III - Ateneu de Balaguer serà el lloc de trobada per a tots aquells que han participat en el Voluntariat Lingüístic a nivell local, als quals cal felicitar per la seua feina desinteressada en la promoció de la llengua i, per tant, en la defensa del nostre patrimoni cultural. La cita és el dissabte 3 de juliol, que servirà per tancar les activitats del Casal abans de l'arribada de l'estiu, en un any en què el Casal Pere III - Ateneu de Balaguer arriba al seu setè aniversari, un cop més amb un bon ritme d'activitats exitoses.

Les activitats s'iniciaran a les set de la tarda, amb l'acte pròpiament formal en què es comentaran les iniciatives a nivell local de promoció de la llengua i en què els voluntaris i els nous catalanoparlants exposaran les seues experiències personals. Tot seguit, tenint en compte que enguany és l'any Màrius Torres, es recitaran poemes d'aquest escriptor lleidatà en les llengües d'origen d'aquells que enguany s'han iniciat en la llengua catalana a través del Voluntariat Lingüístic, cosa que pot donar un aire certament original a la producció torresiana. D'aquesta manera Balaguer contribuirà també a la memòria d'una de les figures literàries més remarcables de les comarques de Ponent.

Els actes continuaran amb la projecció d'un documental sobre el Voluntariat, al qual seguirà una degustació de begudes de la terra en què es podran tastar alguns combinats d'arreu dels Països Catalans, seguint una fórmula que ja ha estat molt exitosa en anteriors convocatòries.

Tenint en compte que entre les activitats de cultura popular d'aquest darrer any del Casal hi ha hagut la creació de la colla bastonera (amb membres provinents d'altres continents) i que en el marc del Projecte Vincles s'han impulsat iniciatives com un taller de sardanes, l'acte continuarà amb ball de bastons i amb sardanes , als quals seguirà música de ball d'arreu del planeta i, per tant, festa per a tothom.

Us esperem per donar la benvinguda a l'estiu amb els voluntaris lingüístics.