dilluns, 24 de maig del 2010

Dissabte 29: una ambiciosa Festa del Comerç Just


Des de l’any 2006 el Casal Pere III Ateneu de Balaguer organitza la Festa del Comerç Just i el Consum Responsable a Balaguer. Aquí teniu la crònica de la de l'any passat.
Aquest dissabte, 29 de maig, la Plaça Mercadal acollirà tot d'activitats lúdiques i formatives que ens ajudaran aprendre consciència del fet que existeixen alternatives més humanes i més igualitàries al comerç internacional convencional i al sistema econòmic actual, que encara que sovint ho oblidem, provoquen gran injustícies i vulneracions dels drets humans.

Remarquem que per primera vegada la Festa del Comerç Just tindrà lloc en l'espai més emblemàtic de Balaguer, la Plaça Mercadal, després que les quatre edicions anteriors haguessin tingut lloc al Passeig de l'Estació. I diguem també que aquesta és la cinquena edició de la Festa del Comerç Just a la ciutat. De fet, entre les principals novetats d'enguany hi ha la incidència en les escoles, a través d'activitats prèvies com "Pau, m'ensenyes a comprar?", que fa reflexionar els nens i nenes sobre les actuals injustícies del comerç internacional i conèixer una altra alternativa de comerç i consum.

ACTIVITATS Us les detallem:

18:00-22:00. Mercadet solidari.

Inclourà un espai exposició: El comerç just i la banca ètica. Espai lúdic per a petits i grans. Espai tast solidari amb Etiòpia. Epai comunitari.

18:30: Espai lúdic per a petits i grans: animació infantil i xocolatada

20:00: Espai escenari: concert i batucada.


ESPAIS I ACTIVITATS:

• Espai Mercadet Solidari: El mercadet és un espai on tota entitat, persona a títol individual, etc. que vulgui mostrar i vendre productes, articles, etc. que tinguin relació amb el comerç just i consum responsable, tindràn una taula i dos cadires, a mês d’um cartellet informatiu.

Participants previstos (a partir de la participació en edicions anteriors): APA, Associació Fula-do, Associació Africana de la Noguera, Associació Islàmica de Balaguer, Projecte Ruli de Rwanda, Assemblea Pagesa, Cercle Obert, Mercadet de l’intercanvi, Creu Roja, Avis Solidàris, Informació sobre el Comerç Just, el Consum Responsable i la Banca Ètica. A més de les obres d'artesania de la Mari i la pintura de l'Aida.

Com a novetats d'enguany: Salut a Casa, Associació de Gàmbia, Gemma (ceràmica), Gerard (Olis), Dones d’Almatà (intercanvi de llibres), Dona Rural, L’estel, Salut Mental de La Noguera.

• Espai Exposició “El Comerç Just i la Banca Ètica”: Aquesta exposició consta de 6 plafons de 2m on s’hi representen fotografies de projectes de comerç just a diferents països i l’explicació.

• Espai Escenari: Sempre està bé amenitzar una festa amb música, en aquest cãs una Batukada i un concert de petit format amb um grup de música de mestisatge.

• Espai Tast Solidàri per Etiòpia: Des de Mollerussa cooperants amb Etiòpia seran també a la festa de Balaguer. Aquest espai destinarà els seus fons a aquesta cooperació. El Tast consistirà en: Creps de Xocolata de Comerç Just, Cuscús, Beye, Issap i Infusions. El preu del tast és de 5 euros, i també es podrà comprar cada menjar per separat per 1 euro.

• Espai Lúdic per petits i grans: Els nens/es podràn jugar al Joc de la Oca, al Memory, al Twister i altres jocs. Aquest espai estarà conduït per monitors que explicaran els jocs i els conceptes educatius sobre comerç just. També hi haurà animació infantil amb xanques, globus, etc., i s'oferirà xocolata desfeta i coca per als més petits.

• Espai comunitari: Taules per a menjar al centre de la plaça, perquè elsn adults puguin gaudir del tasts i de la festa. També constarà d’un espai chill-out amb coixins, catifes per a relaxar-se i veure té amb menta del Marroc.

La Festa del Comerç Just comptarà amb el suport del Pla de Desnvolupament Comunitari, de diverses persones i entitats de la ciutat implicades en la lluita contra les desigualtats socials, que cada any ajuden a fer més gran aquesta trobada.

Ens veiem dissabte en aquesta gran festa del Comerç Just!!!