dilluns, 22 de març del 2010

Els nous balaguerins, amb la consultaEn el marc del projecte Vincles el passat mes de desembre el Casal ja va organitzar una trobada amb nous catalans en la qual gent vinguda de diversos indrets del planeta donaven la seua opinió sobre la realitat del nostre país i sobre com veien el seu futur.

Ara, en el marc de les activitats de difusió de la consulta sobre la independència que tindrà lloc el proper 25 d'abril, el Casal Pere III, en el marc del projecte Vincles, juntament amb la plataforma Balaguer Decideix, va organitzar el passat divendres l'acte 'Catalunya vista pels nous catalans', una taula redona amb balaguerins d'origen divers per saber què en pensen dels Països Catalans i de la consulta sobre la independència. Hi van participar persones que en diversos casos ja han col.laborat anteriorment amb el projecte Vincles del Casal i fins i tot amb algunes edicions del Correllengua. En aquesta ocasió van intervenir Bahija Tami del Marroc, Papa Diouf del Senegal, Bass Mballo de la regió senegalesa de Kolda, Pablo Vargas de Colòmbia i Sergiu Corneliu de Romania.

Com a convidat especial, el periodista i escriptor Víctor Alexandre ha presentat el seu llibre Nosaltres els catalans , que precisament recull la història d'una vintena de catalans d’origen estranger que un cop a casa nostra han aconseguit una plena integració. La taula redona s'ha acabat amb la degustació de begudes típiques del Senegal que ha ofert a tots els assistents l'Associació Africana de Balaguer i Comarca.

Els nous balaguerins i les noves balaguerines també votaran el dia 25 d'abril.

Un cop més, un gran acte.